Vrh
20230426_181727

Danes se bom dotaknila povsem druge teme, to so potovanja. Zadnja leta mi le-ta pomenijo zelo veliko. To je čas, ko dejansko malce odklopim in se prepustim novim dogodivščinam in druženju z družino.

Moji dnevi so sicer zelo natrpani in sem stalno v pogonu. Zato zavestno na potovanja nikoli ne vzamem s seboj prenosnika, saj bi spet preveč časa presedela za ekranom. Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem strankam, ki to razumejo. Vedno sem sicer dosegljiva in se vsaj okvirno dogovorimo, se pa lotim izdelave in pošiljanja malce z zamikom.

In tako je bilo tudi minuli teden, ko sem z družino prvič letela na arabski del sveta. Izkušnja je bila povsem drugačna, nepozabna in fascinantna.

Bila sem presenečena nad odlično in svežo hrano ter zelo prijaznimi ljudmi. Temperature so bile še znosne, okoli 30 stopinj (poleti se le-te povzpnejo tudi nad 50). Je pa zrak tam povsem drugačen in smo res lahko veseli za vso zelenje in svež zrak, ki ga premore naša lepa dežela.

Dubaj bi opisala kot mesto, ki nikoli ne spi in je polno akcije, vse se dogaja zelo hitro, vozijo na 8 pasovih in to praktično brez varnostnih razdalij. Povsod se peljejo, skoraj ne hodijo peš. Tudi mi smo se bili primorani vživeti v njihovo vlogo in se posluževali vseh prevoznih sredstev, kot je metro (odlična povezava v mestu, ki deluje brezhibno…..me je pa zelo zmotila nora klima, zaradi katere sem se celo prehladila….pri zunanjih visokih temperaturah), monorail, taxi.

Naš urnik je bil dejansko zelo natrpan, saj smo si želeli ogledati kar največ, zato prav lenarjenja niti ni bilo. Obiskali smo tudi mesto Abu Dhabi s čudovito mošejo, stezo F1 in Ferrarijev muzej ter trgovino.

V Dubaju pa smo si ogledali tudi vse glavne znamenitosti in atrakcije: Burj Khalifa (najvišja stoplnica na svetu), The View The Palm (naselje zgrajeno v obliki palme), Muzej prihodnosti, The Frame, Mirracle Garden (kot ogromen Arboretum, le s precej bolj mogočnimi skulpturami), Dubai Marina, Dubai Mall, JBR plaža, Kite Beach plaža, Dubajske Benetke, vodne fontane,…).

Poleg vsega naštetega smo šli tudi v Safari, kjer je bilo precej adrenalisnko, še posebej za mojo hčerko, a je “preživela” in imela vseeno krasno izkušnjo. Tu se voziš po sipinah, s terencem kar drsiš po strminah in upaš, da se ne prevrneš na streho. Lahko smo se tudi preizkusili v deskanju po mivki, kar je šlo tudi meni, in to brez padca 🙂

Skratka, vsekakor za doživet, a za moje pojme ne tam za živet. V tednu dni smo se tudi že “privadili” na njihove obleke in zakritost žensk, še v vodnem parku so bile oblečene. 

Ti pa Dubaj vsekakor ponuja poslovno priložnost. Tudi sama bi lahko vključila svoje izdelke na njihov trg, saj obožujejo lepoto, blišč (predvsem zlato), prefinjenost in eleganco ter unikatnost. 

Meni osebno niti ne gre za materialno vrednost, torej da bi stala v vrsti svetovno znane blagovne znamke največjega nakupovalnega središča na svetu, temveč za edinstvena doživetja, kot npr. pitje kavice na najvišji stolpnici na svetu 🙂

Naj na tem mestu omenim še to, da sem vsa naročila že izdelala in bodo jutri, na prvi delovni dan po praznikih tudi že odposlana, juhej!

p.s. Drugič pa še o kakšni destinaciji in meni ljubi državi, kamor se vračam znova in znova…. lepo se imejte… se beremo 😉

IMG-13cde6739e87d2741fd6731c52bd8c67-V

v

Pridružite se mnogim mojim zadovoljnim strankam, ki se vedno rade vračajo.