Vrh

TINA Design

Verjetno je že vsak kdaj pomislil, kako je iti pozimi v tople kraje. Jaz sem, že večkrat. In letos, smo se kljub temu, da običajno pozimi radi smučamo, odločili za spremembo. Seveda sva to s partnerjem načrtovala že v poletnih mesecih, saj gre za velik zalogaj in plan. 

Nobena skrivnost ni, da od malih nog obožujem morje, sonce, toplo vreme, brezskrbne dni in počitek. Zadnje desetletje, odkar imam svoje podjetje, skupne trenutke še toliko bolj cenim. 

Čez celo leto je moj delovnik zelo pester, natrpan in res največ časa posvečam delu. Za vse namreč skrbim sama, od komunikacije (telefonske in elektronske), izrisov, izdelave izdelkov, pakiranja le-teh, izdaje predračunov in računov, urejanja vsebin spletne strani in izdelkov ter fizične trgovinice/salona…. zato dnevi letijo s svetlobno hitrostjo.

Počitnice si ravno zato splaniramo v naprej, ko res svojo pozornost posvečam partnerju in otrokoma. S seboj ne jemljem računalnika, odgovarjam le na nujna sporočila. To sem se morala zavestno odločiti, saj je velikokrat težko potegnit mejo, še posebej, ko delaš zase. Je pa res, da stranke to zelo dobro razumejo in sprejmejo. Konec koncev vsak potrebuje tudi malo pavze in odklopa.

In tako sem letos v živo videla reeees turkizno morje….. kot v revijah.

20240224_132234

Povsem kristalna turkizna voda, katere se nikakor ne morem dovolj nagledati. Preprosto sproščujoče in navdihujoče.

20240223_151703
20240223_151252

S seboj sem vzela tudi dva najbolj modra oz. turkizna izdelka iz salona, ki sta bila deležna foto shootinga na povsem beli mivki. Prepotovala sta res veliko razdaljo.

20240223_083310

Tako sem minuli teden po res dolgem potovanju (skupaj 24 ur od doma v eno smer) preživela na čudovitem atolskem otoku prekrasnih Maldivov. Hoja po beli mivki me vedno tako sprošča, da sem bila večino časa bosa. 

Poleg sproščanja smo imeli tudi nekaj aktivnosti in ogledov, kar je bilo za vse zanimivo in nekaj novega. Spoznali smo živjenje Maldivijcev, si ogledali enega izmed lokalnih otokov (kako živijo, kakšno kulturo imajo, kako gradijo stavbe, se napajajo z elektriko in stremijo tudi k sončnim celicam). Poizkusili smo njihovo tradicionalno hrano, pijačo in sadje (navdušil me je t.i. “face fruit”, ki ima zaradi izjemne kislosti čisto pravo ime….zelo okusna pa je tudi marakuja, te sem jedla skoraj vsak dan). Ljudje so izjemno prijazni, nasmejani in kar sem opazila je tudi, da imajo čudovite zobe 🙂

Podvodni svet Maldivov in Indijskega ocena je povsem drugačem od Jadranskega morja. Ribe so večje in pisane ter zanimivih oblik. Udeležili smo se tudi snorkljanja na bolj odprtem morju, kamor so nas odpeljali z ladjico. Bilo je krasno! Obiskal nas je tudi manjši skoraj bele barve morski pes, res lep. Po prvem “šoku”, se ga kar navadiš 🙂 Plava v čisti plitvini in se podi za jato manjših ribic, od ljudi beži 🙂

Videli smo tudi mante in želve.

20240220_071947

Torej, kar sem spoznala je, da so topli kraji v zimskem času odlična izbira za oddih. Najbolj me je navdušil neverjeten mir in skoraj prazne plaže. Na otoku se vsi tako porazgubijo, da ni nobene gneče. Popolno! Občutek, kot da si na otoku sam. Skratka, še bi šla in delam plane za naprej.

Včeraj sem se lotila vseh izrisov in administrativnih zadev, danes pa sem seveda že v delavnici in salonu po urniku, saj ste me kar zasuli z naročili in jih bom tudi odposlala v kratkem. Hvala za razumevanje in morda sem koga navdušila nad spremembo ali z novo destinacijo.

20240223_090404

bodite srečni … se beremo kmalu

                       

v

Pridružite se mnogim mojim zadovoljnim strankam, ki se vedno rade vračajo.